Transport Tycoon Deluxe fordítás

A TTD fordítása magyar városnevekkel kiegészítve. A TTD Windowsos és DOS-os változatához is letölthető. (Ha nem tudod, hogy neked melyiket kell letöltened, itt találhatsz segítséget.) Kis változtatások még lehetnek benne, de már végleges változatnak vehető. Telepítése egyszerű: tömörítsd ki a mellékelt fájlt a TTD könyvtárába, és indítsd el, ha magyarul akarsz játszani. Az eredeti fájl nem íródik felül, így továbbra is játszhatsz angolul is. Használható a TTDPatch nevű programmal is, ennek részletei a mellékelt szöveges fájlban találhatóak.

A fordítás régebbi változata nem fut megfelelően a TTDPatch 1.9.1 alfa és későbbi változataival (ha az eternalgame kapcsoló be van kapcsolva, a játék összeomlik új játék kezdésekor és betöltéskor) A most frissített változat orvosolja ezt a hibát. Az új változat tartalmaz egy programot, melynek lefuttatása után az ő és ű betűk helyesen fognak megjelenni a játékban (a sátortetős / hullámvonalas betűket kicseréli helyesekre). További változás, hogy a forint pénznem kikerült a fordításból, ugyanis az új, 2.0-ás TTDPatch "morecurrencies" kapcsolója sokkal rugalmasabban oldja meg ugyanezt a feladatot, ráadásul így a forint 2008-ban átváltozik euróra, ahogy a tervek szerint az valóban történni fog. A pezeta pénznem tehát visszakerült a játékba.

Szeretnék köszönetet mondani Rátonyi Gábor Tamásnak, aki nyelvhelyességi és egyéb tanácsaival sokat segített a fordítás létrejöttében.


A TTD fordítás DOS-os változata):
TycHun.zip

A TTD fordítás Windowsosos változata (Javított változat):
TycHunW.zip

A TTDPatch legújabb verziói lehetővé teszik, hogy GRF fájlok használatával le lehessen fordítani a TTD-t. A GRF-es fordítás kisebb helyet foglal, egyszerűbb kikapcsolni, és a TTDPatch beépített szövegeit is tartalmazza, viszont legalább 2.5-ös TTDPatch szükséges hozzá. (A 2.5 beta 9 előtti változatokon nem működik helyesen a TTDPatch egy azóta javított hibája miatt.) Bár a régebbi EXE fordítások is fenn maradnak az oldalon, ezentúl csak a GRF formátumút fogom frissíteni.


GRF formátumú TTD fordítás (DOS-hoz és Windows-hoz is használható):
hun.zip (Utolsó frissítés: 2009. 02. 25.)

Azok számára, akik szerették az eredeti Transport Tycoon marsi kiegészítését, Latabár Endre készített egy olyan exe fájlt, amiben a játékvilág városnevei marsi nevekre vannak kicserélve. Ez a fájl teljesen angol nyelvű, de ha megvan a TTD-hez készült marsi kiegészítés, ezzel élvezetesebb lesz.


TTD marsi városnevekkel (csak DOS):
TycMars.zip