TTDPatch leírás

A TTDPatch egy nagyon hasznos program, amit Joseph Drexler készített. Kiküszöbölhető vele a TTD néhány hibája, és kényelmesebbé válik a játékmenet. Van viszont egy probléma vele: a leírása angol nyelvű, így sokan nem tudják, hogyan kell helyesen használni. A leírás magyar fordítása remélem sokaknak segíteni fog ebben. És hogy ne kelljen távolról letölteni, letöltheted innen magát a TTDPatchet is. A program eredeti honlapja a www.ttdpatch.net címen található, onnan mindig letöltheted a legfrisseb változatot, akkor is, ha én késve frissítenék. (A régebbi, .com végződésű cím megszűnt, ott már csak reklámokat találsz...) Magának a TTDPatchnek a kimenete Müller György jóvoltából magyar nyelvű, ha az operációs rendszer erre a nyelvre van beállítva. Ha ez nincs így, a leírásban akkor is megtalálhatod, hogyan lehet átállítani magyar nyelvre. A programnak két változata van, az egyik a TTD DOS-os, a másik a Windowsos változatához készült. Ha nem vagy biztos benne, hogy neked melyiket kell letöltened, segítséget itt találhatsz.

Nemrég jelent meg a TTDPatch legújabb, 2.0-ás verziója. Csak néhány ízelítő az újdonságokból:

Innen letölthetsz egy olyan tömörítvényt a TTDPatch mindkét változatához, amely önmagában elegendő az új lehetőségek magyar nyelvű használatára. Ez tartalmazza magát a TTDPatch 2.0-át, a magyar játékon belüli szövegeket, az új grafikákat magyar nevekkel együtt és a program magyar nyelvű leírását. Ha a magyarított TTD-hez rakod fel, a program teljesen magyar nyelvű lesz.

A nemrég megjelent javított változat kijavítja a 2.0-ás változat néhány hibáját, amelyek miatt a játék bizonyos rendszereken összeomolhatott, de új lehetőségeket nem tartalmaz.

TTDPatch 2.0 DOS-os változat és kiegészítők (Javított változat):
ttdpt20r1.zip

TTDPatch 2.0 Windowsos változat és kiegészítők (Javított változat):
ttdpt20r1W.zip